Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

Maddannelse med lokale rødder 2018

Maddannelse med lokale rødder på Firkløverskolen

Firkløverskolen er en del af af projektet Maddannelse med lokale rødder, i et samarbejde med yderligere to skoler i Lejre Kommune og Professionshøjskolen Absalon.

Vi skal bidrage til at udvikle læremidler og undervisningsforløb til styrkelse af fagligheden og elevmotivationen i faget madkundskab. Fokus vil være på besøg hos lokale fødevareproducenter, udvikling af skolehavekonceptet og det fælles måltid i skolen.

Projektet arbejder case-orienteret og eksemplarisk for at opmuntre til en konkret udvikling af faget madkundskab i Lejre Kommune, men skal samtidig bidrage til udviklingen af læremateriale og didaktiske forløb:

  • Læremidler/guide til samarbejde med lokale fødevareproducenter og måltidsproducenter rettet mod udvalgte fødevarer og baseret på årstider og skolernes årshjul
  • Udvikling af og læremidler om skolehavekonceptet tilpasset rammebetingelser og årshjul
  • 65 besøg med skoleklasser hos lokale fødevare- og måltids producenter i Lejre Kommune
  • Case-beskrivelse af organisering, fælles rum og sociale rammer for måltidsfællesskaber

 

Hvad er maddannelse?

Maddannelse er når eleverne bliver i stand til at træffe bevidste valg, når de skal lave mad og spise, og hvor eleverne lærer om økologi, råvarer, smag, måltidet, sund mad, anretning og værtskab.

Link Professionhøjskolen Absalon 'Maddannelse med lokale rødder'

Link Madkundskab nu.dk